torstai 22. maaliskuuta 2012

Brainstorm!

Hej på er!

Igår (tisdag 21 mars) träffades hela gruppen i Handelshögskolans bibliotek för att försöka reda ut vad vi egentligen skall arbeta med, och främst hur vi ska närma oss denna utmaning.

Alla föreningar, både idrotts-, student- och andra hobbyföreningar, står varje år inför en gemensam utmaning: hur få ihop ekonomiska resurser för att kunna driva verksamheten. Vårt projekt med ÅIFK skall, precis som Alexandra i det föregående blogginlägget presenterade, göra upp en strategi för medelinsamling, och genom detta skall damfotbollsverksamheten kunna förstärkas.

Under vår gruppträff gick vi kort igenom vilka resurser vår projektförening redan har, och hur de tidigare arbetat med medelinsamling. Vi kunde konstatera att situationen för tillfället är relativt bra, men att det med små insatser nog går att åstadkomma positiva förändringar. Vad hade vår grupp då för idéer att presentera? De flesta i gruppen har någonslags idrottslig bakgrund, och är därför bekant med alternativa medelinsamlingsmetoder. Bland annat föreslogs reklamutrymmesförsäljning i en föreningstidning som ett alternativ, och även en fotbollsskola för unga tjejer ansågs kunna köras igång för att samtidigt stöda både medelinsamlingen och ÅIFK:s framtida spelarunderlag. Även synligheten i både social och vanlig media poängterades, och här kanske gruppens goda kontakter kan få fram lite större namn inom fotbollen för att ge mera synlighet...

 Detta var allt vi avslöjar om våra planer denna gång! Jag som skrev detta är förresten tredje årets diplomingengörsstuderande på institutionen för Kemiteknik på Åbo Akademi, men är för tillfället i exil på Handelshögskolan för att ta kandidatexamen där. När jag inte studerar tränar jag orientering och löpning, och däremellan även andra idrottsformer som cykling, skidåkning och slalom. Även musik, resor och vänner ligger nära hjärtat. Vi hörs!

// Jonathan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti